2022 12 03 Kop A0 poster


SCHRIJF MEE VOOR DE MENSENRECHTEN!

Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat is Amnesty’s Schrijfmarathon, Write for Rights! Een simpele maar uiterst doeltreffende actie. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt.

Op 10 december, de jaarlijkse Internationale Dag van de Mensenrechten bestoken we wereldwijd met honderdduizenden mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Ook vanuit Dordrecht! We organiseren dit jaar voor de 8e keer de Schrijfmarathon. 

2018 stadhuis kl

Locatie: oude stadhuis, Stadhuisplein 1, 3311 CR Dordrecht  13.00-19.00uur      

Zo'n 'bombardement' aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook dit jaar schrijven we weer voor 10 mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. We schrijven brieven aan de autoriteiten, dat kan een koning, president, minister of het hoofd van de politie zijn. We vragen hen snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling te berechten en discriminatie te stoppen.
En we schrijven ook groetenkaarten aan deze activisten zelf. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat ze niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met ze meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. 

Kom in actie en schrijf mee bij de Schrijfmarathon in Dordt!