Slideshow Photo Booth 1 2

SCHRIJF EEN BRIEF, VERANDER EEN LEVEN!


CORONAPROOF PROGRAMMA MET 2 SHIFTS en BRENG JE EIGEN PEN MEE
Wereldwijd schrijven activisten voor de mensenrechten, zo ook in Dordt. Want het is opmerkelijk wat we samen voor elkaar kunnen krijgen met een pen, papier, postzegels en 2 uurtjes energie per maand om brieven te schrijven! We schrijven brieven voor mensen van wie de rechten worden geschonden. Je krijgt een beschrijving van de situatie van die personen en er zijn voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. De brieven zijn een oproep aan betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Ook kun je een groetenkaartje sturen naar mensenrechtenactivisten die wel een hartverwarmend berichtje kunnen gebruiken.
Papier, kaarten, enveloppen en zelfs postzegels liggen voor je klaar. We vragen hiervoor een vrijwillige bijdrage aan wie het missen kan.

In heel wat cases waar Amnesty actie voor voert, treedt een positieve verandering op, de ene keer voor de individuele activist wiens rechten zijn geschonden en een andere voor een hele groep mensen zoals bijv. bij de afschaffing van de doodstraf, of de invoering van het homohuwelijk, (zie onze successen!).
Dus: kom in actie, kom naar de schrijfavond en schrijf mee!

We houden 1,5 meter afstand, je kunt binnenkomen om 19.30u óf om 20.15u, ieder heeft een eigen plek en een eigen setje schrijfmaterialen. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen drankje.
Bij klachten zoals hoesten, koorts of vermoeidheid blijf je thuis en kun je online brieven schrijven!

Je kunt je aanmelden via onze Facebook-pagina en nodig vooral ook je FB-vrienden uit om mee te komen schrijven.

Let op, de locatie is: Vest 177, 3311 TV Dordrecht

We schrijven iedere 2e vrijdag van de maand.